For Prince, for Love

"You can't choose who you love". Jamie Lannister älskar Cersei Lannister. Det är incest, förbjudet, tabu, till och med i Game of Thrones där inte ens drakar och döda som återuppstår kan sätta stopp för vad som är möjligt. Vissa saker, vissa känslor, är bara fel, men likförbannat går de inte att förhindra.
 
När Jimmie Åkesson gjorde comeback efter sin sjukskrivning var han förändrad. Nya glasögon, nytt skäggstubb och han var nästan... knubbig? Den bleka, skraniga killen var utbytt mot en fräsch, förtroendeingivande och stark ledare. Han var till och med snygg - kanske också sexig? Men när jag frågade folk på krogen vad de tyckte om hans nya skägg blev de nervösa. "Jag är inte rasist". Nähä, men vad tycker du om hans sex appeal? Känslor kontra förnuft. Låt inte den ena ske på bekostnad av den andra. Särskilt inte i den (påstått) intellektuella bubblan som stavas Lund.
 
Demonstranter som är anti-Trump skanderar att "love trumps hate", men likväl hatar de ändå. För Donald Trump är någon man ska hata, på pappret. De hatar Trump, de hatar hans värderingar, hans uttalanden, hans rikedom, hans hår. Man kan själv youtuba Donald Trump speech om man vill trigga igång sitt undertryckta hat. Man kan också youtuba Donald Trump speech för att stirra på människorna i bakgrunden, i publiken - amerikanska Trump supporters. Stirra de djupt in i ögonen och se att där, där finns inget hat. Bara kärlek. Förnuft kontra kärlek - låt inte den ena ske på bekostna av den andra.
 
I Filosofiska Rummet sa man att kärlek var ungefär samma sak som starkt välbefinnande.
Och ett löfte om ekonomiskt välstånd, för sig själv och sin familj, om trygghet, återupprättelse, en bättre tillvaro för ens nära och kära, ett make America great again ...
Vad är mer kärleksfullt än det?
 
Jag kan egentligen, i dessa dagar, bara komma på en enda sak: I'm not a human, I am a dove, I'm your conscious, I am love. All I really need is to know that you believe; I would die for you.
0 kommentarer